Balanced Scorecard a jeho využití pro řízení - Novotná, Tereza (2021)
Cílem této diplomové práce je navrhnout Balanced Scorecard pro společnost BĚH s. r. o. Práce má teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány základní pojmy, nástroje strategické analýzy, nástroj Balanced Scorecard a jsou zde shrnuty jeho přínosy a omezení. V praktické části je představena společnost BĚH s. r. o., provedena strategická analýza, zformulováno poslání, zformulována vize a strategie, vyhotovena strategická mapa a navržen model Balanced Scorecard pro daný podnik.