Artový film a možnosti jeho exploatace na českém trhu - Purzycki, Eva, 1978-; Dostál, Petr, 1947-2021; Danielis, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Práce si klade za cíl analyzovat marketingové strategie používané při distribuci a exhibici artového filmu na českém trhu v období od nástupu digitalizace, s užším zaměřením na kino-distribuci artového filmu v kinech. Pro tento účel byla použita kvalitativní metoda výzkumu kombinující terénní průzkum, přehled literatury a polostrukturované rozhovory. Rešerše dostupné zahraniční literatury zahrnuje tituly z francouzského prostředí, které je považováno za kolébku artového filmu, a anglického prostředí, které je stěžejní z hlediska tradičního využívání marketingu. Vlastní kvalitativní výzkum metodou hloubkových rozhovorů se zástupci českého filmového trhu tvoří druhou část práce. Data získaná z rozhovorů slouží k závěrečné analýze marketingových strategií uplatňovaných při uvádění artových filmů na český trh. Součástí kvalitativního výzkumu je případová studie korejského filmu Parazit, jehož uvedení vymezuje závěr zkoumaného období.
Vedoucí práce: Petr Dostál
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations