Analýza finanční krize v roce 2007 a její srovnání s dalšími krizemi - Pressl, Michal (2021)
Tato diplomová práce si dává za cíl zanalyzovat a osvětlit problematiku finanční krize z roku 2007. V obecném měřítku nejprve popisuje a charakterizuje podstatu finančních krizí, příčiny jejich vzniků a také jejich následky. To samé pak provádí v detailnější míře právě na finanční krizi, která vznikla v USA v roce 2007. Dále se snaží přiblížit průběh krize z pohledu vybraného podniku s cílem ukázat shodu nebo naopak rozdíly teorie a faktických okolností. V neposlední řadě pak práce srovnává tuto později už globální finanční krizi s dalšími dvěma vybranými krizemi. Výsledkem bude nejen jakési shrnutí důležitých informací o finanční krizi 2007 se silným důrazem na analýzu příčin a důsledků, ale také pohled zevnitř podniku na území České republiky, který autor výrazně podpořil vlastním výzkumem a zkušenostmi.