Analýza finanční krize v roce 2007 a její srovnání s dalšími krizemi - Pressl, Michal; Málek, Jiří, 1953-; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce si dává za cíl zanalyzovat a osvětlit problematiku finanční krize z roku 2007. V obecném měřítku nejprve popisuje a charakterizuje podstatu finančních krizí, příčiny jejich vzniků a také jejich následky. To samé pak provádí v detailnější míře právě na finanční krizi, která vznikla v USA v roce 2007. Dále se snaží přiblížit průběh krize z pohledu vybraného podniku s cílem ukázat shodu nebo naopak rozdíly teorie a faktických okolností. V neposlední řadě pak práce srovnává tuto později už globální finanční krizi s dalšími dvěma vybranými krizemi. Výsledkem bude nejen jakési shrnutí důležitých informací o finanční krizi 2007 se silným důrazem na analýzu příčin a důsledků, ale také pohled zevnitř podniku na území České republiky, který autor výrazně podpořil vlastním výzkumem a zkušenostmi.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses