Finanční plánování podniku jako ucelený systém - Benešovský, Michal (2021)
Tato diplomová práce se zabývá celkovým pohledem na finanční plánování podniku. Náplní je rozebrání jednotlivých kroků, popsání jejich významu v systému plánování a jaké úkony je třeba vykonat pro následné fungování vytvořené struktury. Dále jsou v práci rozebrány faktory rozšiřující základní systém plánů, jako je řízení výkonnosti. Na konec je v práci pohled na potřeby plánování z pozice podniků nacházející se v různém životním stádiu.