Trh s kryptoměnami - Korbelář, Martin; Stádník, Bohumil; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce se zabývá tématem trh kryptoměn. Studuje problematiku peněz, technologie stojící za vznikem kryptoměn a podrobně porovnává Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash a Litecoin z pohledu investora. Porovnává historický vývoj, tržní kapitalizaci, rozložení na trhu, emisi a množství mincí v oběhu, inflaci, objem obchodování, poplatky za transakce, volatilitu a návratnosti investice. Dochází k závěru, že veškeré zmíněné kryptoměny jsou vhodné pouze pro vysoce rizikově averzní investory a neexistuje optimální diverzifikace portfolia. Na bázi výsledků se jeví jako nejvhodnější kryptoměna k investici bitcoin.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses