Rozšíření projektu na finanční gramotnost Zlatka.in - Minářová, Kristýna; Radová, Jarmila; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na rozvoj projektu na finanční gramotnost Zlatka.in. První část práce vysvětluje samotný pojem finanční gramotnosti a v mezinárodním srovnání zhodnocuje její úroveň v České republice. Druhá část je zaměřena na implementaci inovační metody Design Thinking na hledání hypotéz na definovanou výzvu v prvních krocích procesu: jak bychom mohli pomoci dětem v letech 12-15 let s online zábavným vzděláváním finanční gramotnosti, tak abychom rozšířili Zlatku a oslovili nové uživatele. V rámci teoretické přípravy online workshopu je provedena kvantitativní a kvalitativní analýza zjišťující chování cílové skupiny v online světě. Následuje porovnání s konkurencí a hledání inspirace v zahraničí. Na online workshopu bylo vygenerováno 36 hypotéz, z kterých bylo následně vybráno 6 nejatraktivnějších. Závěrem jsou uvedeny osobní názory a doporučení pro Banku a neziskovou společnost Matika.in, jak nakládat s výstupy této diplomové práce.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses