Ocenění podniku Vodňanská drůbež - Biryukova, Ganna (2021)
Cílem této diplomová práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Vodňanská drůbež, a.s. k datu 1.1.2019. Diplomová práce se bude skládat z pěti oddílů. V prvním oddílu bude samotné představení Společnosti. Dále pak následuje strategická a finanční analýza, výsledkem které bude vymezení konkurenční pozice společnosti na trhu a zhodnocení finančního zdraví podniku. Dále bude sestaven finanční plán na pět let na základě předem vymezených generátorů hodnoty. Výsledné ocenění společnosti bude provedeno výnosovou metodou s využitím diskontovaných peněžních toků pro vlastníky a věřitele (FCFF) a parametrického vzorce.