Bitcoin a analýza vývoje jeho ceny - Brejcha, Jindřich; Musílek, Petr, 1965-; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Práce Bitcoin a analýza vývoje jeho ceny se zabývá problematikou kryptoměn, a především potom Bitcoinu. Ten v současné době zažívá strmý nárůst ceny a začíná se o něj zajímat široká veřejnost. Jak Bitcoin vlastně funguje? Proč se musí těžit? Co to jsou altcoiny? Na tyto otázky se snaží odpovědět první kapitola, která by měla obstarat určitý teoretický základ následujícím částím. Druhá kapitola se zaměřuje na cenový vývoj Bitcoinu do prosince roku 2020 a popisuje situace, které mohly stát za poklesy a růsty této kryptoměny. Poslední kapitola analyzuje základní fundamenty ekonomiky, které cenu Bitcoinu ovlivňují, snaží se určit v jakém životním cyklu se Bitcoin zrovna nachází a jak vypadá jeho regulace ze strany některých států.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses