Ocenění společnosti VAPOS, spol. s r.o. - Bernard, Radek (2021)
Zadáním diplomové práce je investiční ocenění výrobní společnosti VAPOS, spol. s r. o. Práce je tvořena z pěti částí, přičemž v první části je popsána základní charakteristika podniku. Další část tvoří strategická analýza následovaná analýzou finanční. Ve čtvrté části jsou analyzovány a prognózovány generátory hodnoty, na základě, kterých je sestaven finanční plán. V poslední části je společnost VAPOS oceněna výnosovou metodou DCF Entity a doplňkovou metodou tržního porovnání.