Transferová cena pro zapůjčenou pracovní sílu - Šmakalová, Michaela (2021)
Tato bakalářská práce představuje čtenáři problematiku transferových cen se zaměřením na vnitroskupinové služby s nízkou přidanou hodnotou. V teoretické části této bakalářské práce je čtenář seznámen s mezinárodní a českou právní úpravou transferových cen, principem tržního odstupu a nejběžnějšími metodami pro jejich určení. Jak již z názvu této práce vyplývá, tato práce je zaměřena na transakci zapůjčené pracovní síly, pro kterou je také v praktické části určována transferová cena dle vhodných metod. Použité metody jsou následně srovnány a je doporučena nejvhodnější z nich.