Transferová cena pro zapůjčenou pracovní sílu - Šmakalová, Michaela; Rudolfová, Lucie; Veselá, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce představuje čtenáři problematiku transferových cen se zaměřením na vnitroskupinové služby s nízkou přidanou hodnotou. V teoretické části této bakalářské práce je čtenář seznámen s mezinárodní a českou právní úpravou transferových cen, principem tržního odstupu a nejběžnějšími metodami pro jejich určení. Jak již z názvu této práce vyplývá, tato práce je zaměřena na transakci zapůjčené pracovní síly, pro kterou je také v praktické části určována transferová cena dle vhodných metod. Použité metody jsou následně srovnány a je doporučena nejvhodnější z nich.
Vedoucí práce: Lucie Rudolfová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses