Finanční analýza společnosti FORTEX – AGS a.s. - Leonkin, Vitalii (2021)
Je společnost prosazující se v různých odvětvích činnosti konkurenceschopná ve srovnání s podniky zaměřenými na jednu určitou aktivitu? Odpovědět na danou otázku se pokusí táto bakalářská práce. Právě jejím cílem je zhodnocení finančního zdraví a celkové stability společnosti FORTEX–AGS a. s. pomocí provedení finanční analýzy zpracované na základě veřejně přístupných dat za období let 2015-2019. Zkoumání bude provedeno z pohledu externího uživatele – investora za účelem zvažování budoucích možností investování. Práce je tvořena dvěma částmi, metodickou a praktickou. Metodická část je věnovaná definici důležitých finančních ukazatelů, včetně jejich rozboru a výpočtu. Každý ž těchto ukazatelů bude uplatněn v praktické části práce a výsledky budou porovnány s dalšími tuzemskými konkurenčními podniky. V závěru práce bude zhodnocena celková finanční pozice společnosti FORTEX-AGS a. s. na trhu v daném odvětví a zároveň zjištěno, zda je podnik pro investora bonitní a případná investice rentabilní.