Dopad pandemie COVID-19 na provoz kin v České republice - Poláchová, Kateřina; Hanzlík, Jan, 1979-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá managementem kin v podmínkách krize. Hlavním cílem práce je posoudit, jakým způsobem a v jakém rozsahu se pandemie covidu-19 podepsala na provozu a výkonnosti kin v České republice v roce 2020. Práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje teorii krizového managementu, druhá část celkovým dopadům pandemie na audiovizuální sektor a specificky na kina a třetí část představuje výzkum mezi manažery kin. Jako forma výzkumu bylo zvoleno dotazníkové šetření, které zkoumá, k jakým opatřením přistoupil management kin v důsledku vypuknutí krize, v jaké míře jsou v českých kinech uplatňovány nástroje krizového managementu a zda přístupy k řešení krize závisí na faktorech jako právní forma kina či velikost obce, v níž se kino nachází. Z výzkumu vyplývá, že v důsledku krize musel management českých kin přistoupit k rozsáhlým úsporným opatřením, k získání dodatečných finančních prostředků či k přehodnocení dramaturgie a marketingové strategie. Systematicky a plánovitě s využitím krizového managementu k řešení krize však přistupovala jen pětina kin. Proaktivnější přístup k řešení krize byl zaznamenán u kin z větších měst.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses