Ocenění podniku s důrazem na vybraná specifika ocenění minoritního podílu - Suchánek, Jan (2021)
Diplomová práce se zabývá stanovením tržní hodnoty 100 % a minoritního podílu společnosti LASVIT s.r.o., která se věnuje designové a sklářské výrobě pro klienty z celého světa. Hodnota 100 % a minoritního podílu společnosti bude stanovena k datu 1.1.2020. Úvod diplomové práce je zaměřen na představení společnosti a specifika s oceněním minoritního podílu, poté následuje strategická a finanční analýza. Další část je věnována generátorům hodnoty a sestavení finančního plánu. Hlavní metodou pro ocenění společnosti byla zvolena metoda DCF Entity, doplňuje jí metoda tržního porovnání v podobě odvětvových multiplikátorů.