Ocenění podniku s důrazem na vybraná specifika ocenění minoritního podílu - Suchánek, Jan; Podškubka, Tomáš, 1982-; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá stanovením tržní hodnoty 100 % a minoritního podílu společnosti LASVIT s.r.o., která se věnuje designové a sklářské výrobě pro klienty z celého světa. Hodnota 100 % a minoritního podílu společnosti bude stanovena k datu 1.1.2020. Úvod diplomové práce je zaměřen na představení společnosti a specifika s oceněním minoritního podílu, poté následuje strategická a finanční analýza. Další část je věnována generátorům hodnoty a sestavení finančního plánu. Hlavní metodou pro ocenění společnosti byla zvolena metoda DCF Entity, doplňuje jí metoda tržního porovnání v podobě odvětvových multiplikátorů.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses