Využití sociálních sítí ve finančním poradenství - Čekan, Josef (2021)
Diplomová práce se zabývá využitím sociálních sítí finančně poradenskými společnostmi ve snaze podpory dosažení svých podnikových cílů. Nejprve tak bylo nutné definovat pojem finančního poradenství a stanovit cíle, jichž se finančně poradenské společnosti mohou snažit pomocí sociálních sítí dosahovat. V rámci stejné kapitoly práce došlo také k výběru vhodných finančně poradenských společností k provedení analýzy jejich využití sociálních sítí. Následně bylo třeba definovat pojem sociální síť a potažmo sociální médium. Kapitola věnující se sociálním sítím následně obsahuje výběr nejvhodnějších sociálních sítí pro využití finančně poradenskými společnostmi. Zároveň v rámci této kapitoly došlo k výběru vhodného analytického nástroje, pomocí kterého je v hlavní části práce provedena analýza využití sociálních sítí. Analýza v hlavní části práce zkoumá využití vybraných sociálních sítí u vybraných finančně poradenských společností na základě stanovených cílů pomocí kvantitativních ukazatelů. V návaznosti na provedenou analýzu došlo v hlavní části práce dále ke stanovení doporučení pro optimální využití sociálních sítí finančně poradenskými společnostmi s ohledem na poznatky získané v rámci jednotlivých kapitol práce.