Využití sociálních sítí ve finančním poradenství - Čekan, Josef; Molnár, Zdeněk, 1939-; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Diplomová práce se zabývá využitím sociálních sítí finančně poradenskými společnostmi ve snaze podpory dosažení svých podnikových cílů. Nejprve tak bylo nutné definovat pojem finančního poradenství a stanovit cíle, jichž se finančně poradenské společnosti mohou snažit pomocí sociálních sítí dosahovat. V rámci stejné kapitoly práce došlo také k výběru vhodných finančně poradenských společností k provedení analýzy jejich využití sociálních sítí. Následně bylo třeba definovat pojem sociální síť a potažmo sociální médium. Kapitola věnující se sociálním sítím následně obsahuje výběr nejvhodnějších sociálních sítí pro využití finančně poradenskými společnostmi. Zároveň v rámci této kapitoly došlo k výběru vhodného analytického nástroje, pomocí kterého je v hlavní části práce provedena analýza využití sociálních sítí. Analýza v hlavní části práce zkoumá využití vybraných sociálních sítí u vybraných finančně poradenských společností na základě stanovených cílů pomocí kvantitativních ukazatelů. V návaznosti na provedenou analýzu došlo v hlavní části práce dále ke stanovení doporučení pro optimální využití sociálních sítí finančně poradenskými společnostmi s ohledem na poznatky získané v rámci jednotlivých kapitol práce.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses