Návrh BI řešení jednotné datové reprezentace ze zařízení typu wearables - Faist, Vojtěch (2021)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem Business Inteligence řešení jednotné datové reprezentace nositelných elektronických zařízení (tzv. wearables). Hlavním cílem práce je analýza, návrh a implementace řešení vizuálním nástrojem dashboard, jež bude reprezentovat souhrn dat pocházejících z vícero zařízení typu wearables. Pro dosažení tohoto cíle je využita sada nástrojů Power BI, vyvinutá společností Microsoft. Dashboard je navržen na základě vědomostí získaných skrze absolvování předmětů na Vysoké škole ekonomické v Praze, konzultací s profesory a vlastních pracovních zkušeností v nadnárodních korporátech. V úvodní části práce jsou představeny a stručně objasněny základní pojmy k problematice wearables, jejich základní funkce, typy a prvky, datové formáty generovaných souborů z těchto zařízení, pozitiva, jež plynou z jejich používání a negativa doplněná o případná rizika pojící se s jejich užitím. V druhé části je obecně představena problematika Business Intelligence s doplněním postupného vývoje a využití. Také jsou zde vysvětleny základní terminologické pojmy, které jsou poté využity v praktické části práce. Samostatné podkapitoly jsou věnované tématům datové kvality, obecně známým výhodám používání nástrojů z oblasti Business Intelligence a nástroji Power BI. Další, na sebe vzájemně navazující kapitoly, popisující praktickou část práce, se poté věnují samotnému BI řešení prostřednictvím analýzy, návrhu a implementaci řešení prostřednictvím vizuálního nástroje dashboard. Právě v poslední kapitole jsou popsány konkrétní kroky práce s obdrženými daty, tvorbou dashboardu a jeho zveřejněním.