Zhodnocení funkčnosti společné azylové politiky EU v kontextu uprchlické krize z roku 2015 - Křehlíková, Lucie (2021)
Práce se zabývá zhodnocením funkčnosti společné azylové politiky EU v kontextu uprchlické krize z roku 2015. Jejím cílem je na základě teoretického rámce a případových studií třech členských států zhodnotit funkčnost konceptu společné azylové politiky EU v souvislostech uprchlické krize roku 2015. Samotná práce je rozdělena do tří kapitol. První je teoretická, která uvádí základní terminologii a vysvětluje historii vývoje společné azylové politiky v Evropě. Druhá kapitola se zaměřuje na změny v azylové politice EU a bezprostřední reakci třech vybraných členských států na uprchlickou krizi v roce 2015. Třetí část je praktická a na základě informací z předchozích dvou kapitol vyvozuje závěry ohledně funkčnosti společné azylové politiky.