Zhodnocení funkčnosti společné azylové politiky EU v kontextu uprchlické krize z roku 2015 - Křehlíková, Lucie; Procházková Iliniţchi, Cristina; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Práce se zabývá zhodnocením funkčnosti společné azylové politiky EU v kontextu uprchlické krize z roku 2015. Jejím cílem je na základě teoretického rámce a případových studií třech členských států zhodnotit funkčnost konceptu společné azylové politiky EU v souvislostech uprchlické krize roku 2015. Samotná práce je rozdělena do tří kapitol. První je teoretická, která uvádí základní terminologii a vysvětluje historii vývoje společné azylové politiky v Evropě. Druhá kapitola se zaměřuje na změny v azylové politice EU a bezprostřední reakci třech vybraných členských států na uprchlickou krizi v roce 2015. Třetí část je praktická a na základě informací z předchozích dvou kapitol vyvozuje závěry ohledně funkčnosti společné azylové politiky.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses