Segmentace zákazníků cestovních kanceláří - Machová, Linda; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá segmentací českých klientů cestovních kanceláří. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol: Teoreticko-metodologická část a Výsledky a diskuse. Cílem diplomové práce bylo představit segmentaci jako marketingový nástroj, jak z obecného pohledu, tak se zohledněním cestovního ruchu a cestovních kanceláří, a zejména pak odkrýt a blíže charakterizovat segmenty českých klientů cestovních kanceláří a rovněž navrhnout, na jaké segmenty (a jakým způsobem) by se cestovní kanceláře měly zaměřovat. Užitím dat MML-TGI a programu Data Analyzer bylo faktorovou, shlukovou a kontingenční analýzou odkryto a popsáno šest segmentů: Rodinný usedlík, Aktivní extrovert, Pasivní introvert, Nerozhodný, Aktivní všehomil a Zasněný dobrodruh, přičemž jako pro cestovní kanceláře nejatraktivnější segmenty se jeví Aktivní extroverti a Aktivní všehomilové, další význam mají Rodinní usedlíci a Zasnění dobrodruzi.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses