Hotelové snídaně pohledem klientů se specifickými stravovacími požadavky - Trnková, Kateřina; Bejdáková, Blanka; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem mé bakalářské práce je vytvořit plán obměny složení hotelových snídaní takovým způsobem, aby nabídka vyhovovala širší klientele, než je tomu v současné době. Jedná se především o osoby s alergií nebo nesnášenlivostí lepku či laktózy, vegetariány a vegany. V teoretické části práce jsou popsány zdravotní a alternativní důvody přechodu lidí k dietní stravě. Dále je popsána problematika veřejného stravování pro zákazníky se specifickými stravovacími požadavky. Závěrem teoretické části jsou nové trendy ve stravovacích návycích běžné populace. Pro praktickou část jsou využity dvě výzkumné metody, kterými jsou dotazníkového šetření a průzkum nabídek hotelových snídaní. Mezera na trhu s poskytováním specifických stravovacích služeb v České republice je v práci demonstrována porovnáním reálných potřeb hostů, které byly získány z dotazníkového šetření, a současné nabídky hotelových snídaní prezentovaných na webových stránkách vybraných hotelů. Využitelnost výsledků praktické části je prezentována na ukázce ubytovacího zařízení, které zkoumanou teorii již několik let praktikuje v praxi.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses