Ocenění společnosti CZECHOSLOVAK OCEAN SHIPPING, s.r.o., s přihlédnutím k vlivu korona krize na výši ocenění - Kačírek, Miloš; Podškubka, Tomáš, 1982-; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti CZECHOSLOVAK OCEAN SHIPPING, s.r.o., jejíž podnikatelská činnost spočívá v poskytování spedičních služeb. Ocenění proběhne na bázi tržních hodnot k datu ocenění 31. 12. 2020. V úvodu práce je stanoven základní cíl, metody a postup práce. Na to navazuje představení oceňované společnosti, po kterém je přistoupeno ke strategické a finanční analýze. Další část je věnována generátorům hodnoty a sestavení finančního plánu. Pro ocenění předmětné společnosti byla zvolena metoda DCF entity, ke které byla vybrána metoda tržního porovnání ve formě srovnatelných transakcí. Na závěr je provedena analýza vlivu koronavirové pandemie na ocenění.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses