Hodnocení účinnosti nových nástrojů technické analýzy pro aktivní investiční strategie na ruském akciovém trhu - Suprun, Stepan (2021)
Tato diplomová práce se zabývá testováním účinnosti indikátorů technické analýzy na ruském akciovém trhu. V průběhu studie byla provedena empirická analýza prostřednictvím napodobování obchodování na Moskevské burze a odhalena účinnost a vlastnosti použití nových indikátorů technické analýzy. Provedená empirická analýza nám umožňuje učinit následující závěry: nové nástroje technické analýzy mohou být pro aktivní obchodní strategii na ruském akciovém trhu účinnější než ty klasické; aktivní obchodní systémy založené na nových indikátorech může být účinnější než aktivní obchodní systémy založené na klasických indikátorech; nebyly nalezeny důkazy vyšší ziskovosti aktivního obchodního systému ve srovnání s pasivním.