Pojistné podvody - Průžková, Michaela; Vyskočil, Michal; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá pojistnými podvody na českém trhu. První část se zaměřuje na teorii, kde se nachází definice základních pojmů a možností, jak pojistný podvod vzniká. Následně se v práci popisuje prevence pojišťoven a systémů, které napomáhají s odhalováním pojistných podvodů. Druhá část se zaměřuje na trendy pojistných podvodů a skutečné případy od českých pojišťoven. Cílem praktické části je zanalyzovat vývoj pojistných podvodů na českém trhu za posledních 10 let a určit, zda se vyvíjí v závislosti na vybraných makroekonomických veličinách.
Vedoucí práce: Michal Vyskočil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses