Rozsah veřejných zakázek u vybraných sektorových zadavatelů - Klímová, Kristýna; Pavel, Jan, 1978-; Síbrtová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je kvantifikovat, jaký podíl nákupů od externích dodavatelů prochází přes institut veřejných zakázek u vybraných sektorových zadavatelů v letech 2017 – 2019. V teoretické části práce jsem se zaměřila na právní a ekonomickou podstatu veřejných zakázek s ohledem právě na sektorové veřejné zakázky. V praktické části práce jsem pracovala se získanými daty z Informačního systému o veřejných zakázkách a dále s účetními výkazy z databáze Veřejný rejstřík a Sbírka listin. Závěrem analýzy je, že podíl VZ na dodávky na nákupech od externích subjektů se pohybuje v rozmezí od 6,74 % do 91,97 %, u VZ na služby je to mezi 1,5 % a 36,37 % a u VZ na stavební práce se tato hodnota pohybuje od 2,11 % do 69,33 %. Nejvyšších hodnot dosahuje odvětví poštovních a dopravních služeb, naopak nejnižších odvětví vodárenství.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses