Vykazování osobních (mzdových) nákladů dle ČÚS a IFRS - Derevianko, Svitlana (2021)
Cílem této bakalářské práce je porovnání zachycení zaměstnaneckých požitků podle české účetní legislativy a dle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Práce se skládá ze čtyř kapitol. První je úvodní, obsahuje definice a členění zaměstnaneckých benefitů. Druhá a třetí kapitola jsou věnované zásadám účtování zaměstnaneckých požitků dle české účetní legislativy a IFRS následně. Obsahem poslední kapitoly je porovnání účtování o zaměstnaneckých požitcích v souladu s českou účetní legislativou a standardem IAS 19. V čtvrté kapitole jsou uvedené i ilustrativní příklady. V závěru práce jsou shrnuté základní rozlišnosti mezi účtováním zaměstnaneckých výhod dle české účetní legislativy a dle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví.