Vykazování osobních (mzdových) nákladů dle ČÚS a IFRS - Derevianko, Svitlana; Pospíšil, Jiří, 1988-; Závodný, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je porovnání zachycení zaměstnaneckých požitků podle české účetní legislativy a dle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Práce se skládá ze čtyř kapitol. První je úvodní, obsahuje definice a členění zaměstnaneckých benefitů. Druhá a třetí kapitola jsou věnované zásadám účtování zaměstnaneckých požitků dle české účetní legislativy a IFRS následně. Obsahem poslední kapitoly je porovnání účtování o zaměstnaneckých požitcích v souladu s českou účetní legislativou a standardem IAS 19. V čtvrté kapitole jsou uvedené i ilustrativní příklady. V závěru práce jsou shrnuté základní rozlišnosti mezi účtováním zaměstnaneckých výhod dle české účetní legislativy a dle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses