Analýza IPO na Moskevské burze - Lopatkina, Yulia (2021)
Tématem této diplomové práce je analýza IPO na Moskevské burze pro zvolené banky. V rámci první kapitoly byla provedena obecná charakteristika IPO z teoretického hlediska – historie vývoje, porozumění pojmu, implementační mechanismy, výhody a nevýhody a účinnost veřejné nabídky. Druha kapitola se zabyva stejnou problematikou, ale jíž se zaměřením na ruský trh, který má své podstatné odlišností a specifiku vývoje. V poslední kapitole praktické části této diplomové práce byla provedena analýza efektivity získávání kapitálu na příkladu zvolených ruských bank - Sankt Petersburg Bank a Moskovskij Kreditnij Bank.