Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Jaroměřická mlékárna, a. s. - Rakowská, Kristýna (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Jaroměřická mlékárna a.s. v letech 2015-2019. a prognózou jejího vývoje v roce 2020. Jednotlivé ukazatele finanční analýzy společnosti jsou porovnávány s ukazateli konkurenčních firem, které jsou vybrány na základě určitých kritérií. Data využívaná v této bakalářské práci jsou ze zveřejňovaných účetních závěrek a výročních zpráv. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, metodické a praktické. Metodická část slouží jako informační základna pro část praktickou, která se skládá z výpočtů, jejich interpretace a porovnání s konkurenčními společnostmi i celým odvětvím.