Leasing v českých účetních standardech a daních - Petrášová, Karin (2021)
Bakalářská práce se zabývá finančním a operativním leasingem, jakožto alternativním způsobem financování aktiv. Jádrem práce je vymezení leasingu z účetního hlediska, podle českých účetních standardů, a z hlediska daňového, zejména daně z příjmů a daně z přidané hodnoty, s ohledem na podmínky České republiky. Cílem práce je co nejvíce přiblížit problematiku tak, aby byl čtenář schopen dané poznatky využít v praxi.