Vliv FinTech na trh platebních karet v České republice - Žižka, Zdeněk; Jílková, Petra; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o FinTechu v kontrastu s tradičním českým bankovním systémem. Práce se zabývá také platebními kartami, jejich vývojem a zúčtováním. Práce je rozdělena do dvou částí - do teoretické a praktické. V teoretické části se věnuje platebním kartám, jejich vývojem, dále zúčtováním platební transakce a uvedením do FinTechu. V praktické části se dále věnuje srovnáním výhod a nevýhod jednotlivých vybraných finančních technologií, u kterých dále provádí komparaci. Cílem bakalářské práce je analyzovat problematiku FinTech služeb na trhu v České republice a jejich vliv na tradiční platební systém. Přinosem práce je komparace tradičniho a moderního platebního systému v kontextu potřeb retailového klienta.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses