Bitcoin z pohledu měny - Mašek, Martin; Stádník, Bohumil; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá kryptoměnou Bitcoinem a jeho problémy z hlediska měny. Hlavním cílem je poukázat na skutečnost, že Bitcoin je jako měna v momentálním stavu nevhodná a funguje tak spíše jako investiční nástroj. První kapitola popisuje teoretický základ ohledně Bitcoinu. Druhá část přiblíží teoretický základ ohledně peněz. Třetí kapitola se zaměřuje na porovnání s fiat měny a problémy Bitcoinu, které tak vznikají z jeho technologických i monetárních vlastností. Následující část rozebírá největší problém, který brání Bitcoinu stát se globální měnou. Poslední část analyzuje potencionální decentralizované, a i centralizované alternativy, které využívají technologii blockchain a lépe splňují kritéria.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses