Odhad kapitálové struktury pro účely tržního oceňování podniku v podmínkách ČR - Tóth, Andrej; Maříková, Pavla, 1965-; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřena na odhad kapitálové struktury pro účely tržního oceňování podniku v podmínkách ČR. Hlavním cílem práce je zhodnotit, do jaké míry je vhodné přebírat průměrné zadlužení podniků obchodovaných na zahraničních kapitálových trzích pro oceňování českých neobchodovaných podniků. V teoretickém úvodu jsou vymezeny základní pojmy a vlivy, které působí na kapitálovou strukturu. Dále je popsáno, jak se kapitálová struktura promítá do ocenění podniku. Stěžejní část práce tvoří analýza kapitálové struktury ve vybraných odvětvích a vybraných zemích. Analýza probíhala na základě dat z databáze Amadeus a výsledky ukazují, že pro České neobchodované podniky není vhodné přebírat průměrné zadlužení zahraničních obchodovaných podniků. Důvody pro toto tvrzení jsou formulovány v závěru práce.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses