Komunikační strategie na B2B pro Adwheels - Halama, Matěj; Vondra, Zdeněk; Píchová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Práce se zabývá tvorbou komunikační strategie na trhu B2B pro marketingový start-up Adwheels, který nabízí firmám velkoformátovou reklamu na návěsech kamionů. Hlavním cílem strategie je prodej alespoň jedné služby “Adwheels Full” (kombinace 2 bočních plachet a zadního polepu na reklamním návěsu kamionu) v rámci prvního měsíce a půl pilotního provozu kampaně. Obsah práce je rozdělen do tří částí. První část je určena pro vymezení pojmů v rámci komunikační strategie. Jsou zde mimo jiné popsány klíčové prodejní techniky a komunikační mix na B2B trhu. Druhá část se věnuje situační analýze. Je definována služba „reklama na kamionu“ spolu s klíčovými unikátními prodejními argumenty, analýza přímé a nepřímé konkurence, analýza SWOT a PESTEL a analýza cílových skupin. Na základě toho je určena pozice Adwheels na trhu. Třetí část práce je věnována tvorbě samotné komunikační strategie. Byla vybrána vhodná cílová skupina, definován insight z kterého poté vycházela metoda SEE-THINK-DO-CARE. Definovali jsme klíčová marketingová sdělení a nastínili ukázkové materiály, které během kampaně použijeme. Ověření efektivity a funkčnosti navržené komunikační strategie probíhá formou expertních posudků. Vzhledem k tomu, že autor je spoluzakladatelem firmy Adwheels, osobně se bude podílet na spuštění strategie, které je naplánované na červen 2021.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses