Vnitropodnikové účetní směrnice a jejich návrh pro vybranou účetní jednotku - Skácelová, Karina (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je sestavit vnitropodnikovou účetní směrnici pro společnost, která dosud žádné účetní směrnice nemá. Počátkem teoretické části je obecně vysvětlen význam vnitropodnikových směrnic pro účetní jednotky. Dále jsou zmíněny podstatné náležitosti a zásady pro samotnou tvorbu směrnic a legislativní úprava, ze které je třeba vycházet. V praktické části je představena a analyzována vybraná společnost. Na základě teoretických znalostí a platné legislativy je vypracován návrh vnitropodnikové účetní směrnice (týkající se dlouhodobého majetku) tak, aby odpovídal potřebám a dosavadní praxi účetní jednotky. Směrnice bude následně se souhlasem účetní jednotky uvedena do praxe.