Postavenie Indie v medzinárodnom cestovnom ruchu - Dučáková, Ema (2021)
Diplomová práca sa zaoberá postavením Indie v medzinárodnom cestovnom ruchu. Cieľom diplomovej práce je zanalyzovať jej postavenie a potenciál v oblasti cestovného ruchu. V teoretickej časti sú popísané a vysvetlené základné pojmy, ktoré sú v práci spomínané. Do teoretickej časti patrí aj popis a základná charakteristika Indie ( geografia, demografia, história atď. a hlavne jej ekonomická situácia). Praktická časť je zameraná na cestovný ruch Indie, predpoklady jeho ďalšieho rozvoja a konkurencieschopnosť v medzinárodnom cestovnom ruchu. V praktickej časti je vyhotovená SWOT analýza, ktorá definuje silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby pre Indiu. Na základe metódy lineárnej regresie bola vypočítaná predikcia medzinárodných príjazdov do krajiny v budúcom období.