Postavenie Indie v medzinárodnom cestovnom ruchu - Dučáková, Ema; Petrů, Zdenka, 1953-; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práca sa zaoberá postavením Indie v medzinárodnom cestovnom ruchu. Cieľom diplomovej práce je zanalyzovať jej postavenie a potenciál v oblasti cestovného ruchu. V teoretickej časti sú popísané a vysvetlené základné pojmy, ktoré sú v práci spomínané. Do teoretickej časti patrí aj popis a základná charakteristika Indie ( geografia, demografia, história atď. a hlavne jej ekonomická situácia). Praktická časť je zameraná na cestovný ruch Indie, predpoklady jeho ďalšieho rozvoja a konkurencieschopnosť v medzinárodnom cestovnom ruchu. V praktickej časti je vyhotovená SWOT analýza, ktorá definuje silné a slabé stránky, príležitosti a hrozby pre Indiu. Na základe metódy lineárnej regresie bola vypočítaná predikcia medzinárodných príjazdov do krajiny v budúcom období.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses