Jednorázová společnost - Chalupa, Martin; Šimůnek, Michal, 1976-; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Tato diplomová práce se zabývá konceptem jednorázové společnosti, který se projevuje častou obměnou produktů, plýtváním a nadměrnou produkcí odpadu. Cílem bylo identifikovat jednotlivé skupiny obyvatel České republiky a hledat rozdíly v jejich nákupu a spotřebě oblečení oproti jiným skupinám. Sledované proměnné tvořil věk, velikost sídla, dosažené vzdělání a pohlaví. Vyhodnocení probíhalo na základě dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 281 respondentů. Jelikož dotazníku předcházel ještě explorační výzkum vedený formou rozhovorů, byly pak otázky lépe zamířeny. Výsledky ukazují významné rozdíly především při jejich porovnání dle pohlaví a věkových skupin respondentů, proměnná dosaženého vzdělání naopak v nákupním a spotřebním chování týkajícím se oblečení nehraje podstatnou roli.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses