Využití aktivizačních vyučovacích metod na obchodních akademiích - Kupková, Tereza (2021)
Diplomová práce s názvem Využití aktivizačních vyučovacích metod na obchodních akademiích je zaměřena na výchovně vzdělávací proces a jeho prvky. Zabývá se především vyučovacími metodami. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Část teoretická je zaměřena na charakteristiku prvků výchovně vzdělávacího procesu, jelikož jejich vzájemnou interakcí je možné dosáhnout efektivního výchovně vzdělávacího procesu. Nejvýznamnější pozornost je věnována aktivizačním metodám, jejich členění a charakteristice. V praktické části jsou shrnuty výsledky z realizovaného výzkumu, který byl proveden na vybraných obchodních akademiích mezi žáky i učiteli. Cílem bylo zhodnotit znalost žáků aktivizačních metod a jejich využívání ve výuce. Zároveň byl výzkum také zaměřen na styly učení žáků.