Návrh vizualizační učební pomůcky pro výuku účetnictví na středních odborných školách - Pošmurová, Klára; Berková, Kateřina, 1984-; Fišerová, Marie, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se věnuje problematice učebních pomůcek v rámci výchovně-vzdělávacího procesu. Učební pomůcky jsou součástí didaktických prostředků, proto se teoretická část nejprve věnuje charakteristice a klasifikaci didaktických prostředků a následně učebním pomůckám. V teoretické části je dále popsána výuka účetnictví na středních školách a vliv pandemie COVID-19 na vzdělávaní. Stěžejní část diplomové práce představuje vypracovaná vizualizační učební pomůcka na téma zásoby materiálu pro předmět účetnictví. Byl vytvořen výukový text s příklady k procvičení a namluvené prezentace s animacemi. Učební pomůcku je možné využít v tištěné i online podobě. Hlavním cílem bylo vytvořit kvalitní učební pomůcku, která bude přínosná nejen v rámci prezenční i online formy výuky, ale také v rámci samostudia. Vytvořená vizualizační pomůcka byla hodnocena v rámci rozhovorů se středoškolskými učiteli předmětu účetnictví. Respondenti hodnotili pomůcku kladně. Všichni respondenti by učební pomůcku využili při své výuce a zároveň by ji doporučili žákům ke samostudiu.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses