Transparentnost hospodaření českých nadací po účinnosti nového občanského zákoníku - Urbánková, Štěpánka; Francírek, František; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou transparentnosti hospodaření českých nadací. Hlavním cílem práce je analyzovat transparentnost hospodaření nadací, z řad příjemců příspěvků z Nadačního investičního fondu, po účinnosti nového občanského zákoníku. Analýza byla provedena za prvních pět let účinnosti nového občanského zákoníku, tj. za roky 2014-2018. Následně je provedena komparace zjištěných výsledků s výsledky disertační práce Jošta (2017), který zkoumal transparentnost hospodaření stejného souboru nadací, za posledních pět let účinnosti původní právní úpravy, dle zákona o nadacích a nadačních fondech. Na základě této komparace, je potvrzena stanovená hypotéza: Příjemci příspěvků z NIF jsou méně transparentní, po účinnosti nového občanského zákoníku.
Vedoucí práce: František Francírek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses