Ocenění UniCredit Bank, a.s. - Prokhorov, Evgeny (2021)
Cílem této diplomové práce je ocenění UniCredit Bank, a.s. Práce je rozdělena do dvou částí na teoretickou a praktickou. V první části jsou popsány specifika bankovního odvětví pro účely oceňování. Teoretická část je doplněna popisem a analýzou jednotlivých metod oceňování komerčních bank. Ve druhé části je uvedena stručná charakteristika UniCredit Bank, a.s. Poté následuje finanční a strategická analýza banky včetně sestavení finančního plánu. Závěrem práce je samotné ocenění dvěma vybranými oceňovacími metodami a stanovení výsledné hodnoty.