Kvalitativní výzkum naplnění pracovních očekávání ve vybraných kulturních organizacích - Řezníčková, Karolína (2021)
Tato bakalářská práce řeší očekávání a jejich naplnění absolventů Arts managementu na pracovním trhu ve vybraných organizacích Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjistit, jaká očekávání od své pracovní pozice mají lidé pracující v českých kulturních příspěvkových organizacích a jakým způsobem jsou daná očekávání naplněna v pracovním procesu. Nejprve jsou definovány základní pojmy pro pochopení celé problematiky. Dále je v práci přiblíženo, jaká očekávání mají lidé ve společnosti ohledně práce. Následuje uvedení do světového kontextu oboru arts management. Vyhodnocení výzkumu probíhalo na základě polostrukturovaných rozhovorů s absolventy daného oboru a výsledky ukazují, že očekávání absolventů nenaplňuje nejvíce finanční ohodnocení a způsob vedení jednotlivých organizací. V závěru jsou navrženy další možnosti zpracování této problematiky a možnosti jejího ovlivnění v budoucnu.