Finanční benchmarking - Kočí, Adam; Neumaierová, Inka, 1960-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční benchmarking akciové společnosti Strabag v letech 2015 až 2019. Cílem je zhodnocení finanční situace společnosti, identifikování předností a nedostatků a porovnání výkonnosti s přímým konkurentem a s odvětvím. Práce je přínosem pro externí uživatele v otázce zájmu a zvážení případné investice. Teoretická část je zaměřena na podstatu finanční analýzy a metodu INFA včetně všech ukazatelů, vazeb mezi nimi a vlivu na výsledné hodnoty EVA, zvláště na ROE a re. Praktická část představuje přímého konkurenta Metrostav a.s. a odvětví dle CZ-NACE F – stavebnictví, se kterými je společnost Strabag porovnána dle poznatků zjištěných v teoretické části. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky, identifikovány přednosti a nedostatky a určeny příčiny těchto skutečností. Na základě zjištěných informací je vyhodnocena finanční situace společnosti a její výsledný přínos pro externího uživatele v otázce zvážení případné investice.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses