Strategická analýza okolí firmy NOTINO - Kaufmannová, Miriam (2022)
V této práci je provedena analýza okolí firmy Notino s.r.o., která působí na trhu e-commerce v oblasti krásy a osobní péče. Oba tyto trhy jsou v práci analyzovány, zkoumány a porovnávány vzhledem ke sledované firmě a jejím přímým konkurentům. Cílem bakalářské práce je identifikovat podstatné faktory ovlivňující firmu Notino s.r.o. za pomoci strategické analýzy, díky které bude možné prognózovat vývoj společnosti v dlouhodobém horizontu. Přínos práce spočívá v analýze vypracované na míru pro danou společnost pohybující se v oblasti e-commerce. Bakalářská práce se skládá ze čtyř hlavních částí: úvod, teoretická část, praktická část, závěr a doporučení. Teoretická část se zabývá metodami a potenciálními problémy, které jsou následně řešeny v praktické části, kde, již jsou jednotlivé metody implementovány na zkoumanou firmu. Závěr a doporučení shrnují nové poznatky a zjištění z praktické části práce a přináší návrhy doporučení, která by firma mohla implementovat.