Strategická analýza konkrétní společnosti - Kokoška, Ondřej (2021)
Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu konkrétního podniku na základě které jsou formulovaná strategická doporučení. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vysvětlený teoretický základ a jsou zde popsány jednotlivé metody strategické analýzy. Následně jsou tyto metody využity v praktické části na konkrétním podniku. Praktická část je rozdělena do několika sekcí na základě externích a interních faktorů. V rámci externích faktorů jsou zpracovány tyto kapitoly: PESTLE analýza, charakteristika odvětví, analýza konkurence, Porterův model pěti sil. V případě interních faktorů byly použity tyto metody: VRIO analýza, finanční analýza, hodnototvorný řetězec a portfolio analýza. V poslední fázi je provedena syntéza pomocí SWOT analýzy. Na základě získaných výsledků z celé praktické části je zformulované strategické doporučení pro vybraný podnik.