Strategická analýza společnosti VAN GILLERN s.r.o. - Hahn, Marco; Mikan, Pavel, 1963-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je formulovat strategická doporučení pro společnost VAN GILLERN s.r.o. a zhodnotit její situaci na trhu, pomocí metod, nástrojů a postupů strategické analýzy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé metody a nástroje, které jsou v praktické části uplatněny na vybraný podnik. Strategická analýza obsahuje představení podniku, analýzu okolí podniku prostřednictvím metody PESTEL a Porterovým modelem pěti sil, analýzu vnitřních zdrojů a schopností, která je tvořena pomocí VRIO analýzy, hodnototvorného řetězce, analýzy portfolia a finanční analýzy. Na konec je provedena syntéza pomocí SWOT analýzy, na jejímž základě jsou v závěru práce vytvořeny strategická doporučení pro vybranou společnost.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses