Finanční analýza - prostorové srovnání se zaměřením na kapitálovou strukturu bank v ČR - Strnad, Jiří (2021)
Práce se věnuje finanční analýze deseti bankovních subjektů působících na území České republiky. Na skupině pěti velkých bank a skupině pěti menších bank byla provedena finanční analýza se zaměřením na kapitálovou strukturu. Byly zkoumány pasivní strany bilance a poměrové ukazatele kapitálové přiměřenosti. Kapitola č.1 obsahuje teoretická východiska finanční analýzy a regresní analýzy použité v této práci. Druhá kapitola představuje vybrané banky, kterými se tato práce zabývala. Stručnou historii, zaměření, podíl na trhu, identifikaci a mateřskou společnost. Čtvrtá kapitola obsahuje finanční analýzu vybraných bank se zaměřením na vybrané ukazatele. V páté kapitole je uplatněna regresní analýza na ukazatele, které v rámci skupiny bank vykazovali jistou míru podobnosti a jsou porovnány napříč oběma skupinami. Je zkoumán vliv velikosti banky na vybrané ukazatele. U ukazatelů podíl závazků vůči klientům a u poměrů regulatorního kapitálu byl pozorován vliv velikosti banky na tyto ukazatele.